Alle informatie over de Santa Run staat op de speciale website. Daar kun je je ook aanmelden voor deelname.
Alle informatie over de Santa Run staat op de speciale website. Daar kun je je ook aanmelden voor deelname. Foto: website Rotary Santa Run

Funrun voor het goede doel: Santa Run weer in hartje Hillegom

Algemeen

De Rotaryclubs Hillegom-Lisse en Lisse Bollenstreek organiseren samen met de jongerenafdeling Rotaract voor de derde keer een Santa Run in Hillegom. Het vindt plaats op zaterdag 16 december en begint om 1600 uur. Locatie is het hart van Hillegom, het pompplein nabij de Maartenskerk. En dat komt goed uit, want na de run kun je om 17.00 uur meteen door naar de sing-in in die kerk.

De Santa Run is een funrun voor het goede doel waarbij de deelnemers verkleed als kerstman of -vrouw een parcours hardlopend of gewoon in wandelpas volbrengen. Voor de kinderen zijn er speciale kerstpakken. Het goede doel is dit jaar het Bollenstreekfonds. Dit fonds ondersteunt Team Livingstone van het LUMC door fondsen te werven zodat er baanbrekend onderzoek gedaan kan worden voor de bestrijding van kanker: vroege opsporing van kanker door bloedonderzoek.

Voor iedereen
De Santa Run is een run voor iedereen die een gezellig event wil meemaken: van gezinnen en bedrijven tot sportverenigingen. Na een warming-up met muziek en een energieke pep-talk lopen alle deelnemers van groot tot klein over het uitgezette parcours van ruim 1 kilometer lang, dwars door het centrum van Hillegom en het Van Nispenpark.
De deelnemers kunnen zelf beslissen of zij een, twee of drie keer het parcours afleggen. Het gaat zeker niet om de snelste tijd, maar wel om de gezelligheid, de mooie plaatjes die het evenement oplevert én natuurlijk de opbrengst voor het goede doel!  

Inschrijven
Wie mee wil doen kan zich inschrijven via hillegom.rotarysantarun.nl. De Santa Run start 16 december om 16.00 uur en duurt tot uiterlijk 17.00 uur. Daarna kan men de dag afsluiten met een sing-in in de Maartenskerk, van 17.00 tot 18.00 uur. Samen met het Vocaal Ensemble Hillegom onder leiding van Marcel den Dulk bekende kerstliederen zingen. Luisteren mag natuurlijk ook! Maar wat is er fijner dan samen kerstliederen te zingen onder het genot van glühwein, chocolademelk en feeststol? Tot 16 december!

Uit de krant