Een speciale pletplek bij papiercontainers moet inwoners erop wijzen hun dozen te pletten voor ze de container in gaan.
Een speciale pletplek bij papiercontainers moet inwoners erop wijzen hun dozen te pletten voor ze de container in gaan. Foto: pr

Volle papiercontainers in december: plet jij je pakketje al?

Algemeen

Meerlanden vraagt aandacht voor een schone leefomgeving en introduceert de Pletplek. Om papiercontainers optimaal te gebruiken zou iedereen zijn kartonnen dozen moeten pletten. Dozen pletten is leuk en moet, hoe je het ook doet! Met die boodschap wil afval- en grondstoffenbedrijf Meerlanden zoveel mogelijk mensen motiveren om deze maand dozen te pletten via de campagne #pletjepakketje. Platgemaakt karton zorgt voor minder volle containers, minder storingen, minder overlast naast de bakken en daardoor blijere buurtbewoners! 

December is met Sinterklaas en kerst dé maand van de cadeautjes. Cadeautjes zitten vaak in kartonnen dozen en die worden vroeg of laat een keer naar de papiercontainer gebracht. In december zijn de papiercontainers dan ook voller dan in de rest van het jaar. Ook de hoeveelheid karton naast de containers neemt daardoor flink toe. Dat zorgt voor een hoop zwerfvuil en onveilige situaties. Daarom vraagt Meerlanden in deze maand extra aandacht voor het pletten van pakketjes.

Hoe plet jij?
Meerlanden roept deze maand (en ook daarna) iedereen op om hun pakketjes te pletten. Scheur, knip, stamp of plet; Het maakt niet uit hoe je het doet. Via social media worden filmpjes en foto’s verspreid. Daarnaast worden bewoners bij verschillende ondergrondse papiercontainers verrast met een in green graffiti gemaakte ‘pletplek’. Bekijk hier alle filmpjes.

Geen afval maar grondstof
Meerlanden heeft het doel om afval voor 100% terug te brengen in de kringloop. Karton leent zich hier uitstekend voor, want van oude pakketjes kunnen eindeloos nieuwe pakketjes worden gemaakt. Wil je meer weten? Op www.meerlanden.nl is alles te lezen over het recyclen van karton en kan je zien wat er met de dozen gebeurt nadat ze in de container belanden.

Uit de krant