Vrijwilligers zijn actief voor allerlei verenigingen, goede doelen, scholen en in de politiek.
Vrijwilligers zijn actief voor allerlei verenigingen, goede doelen, scholen en in de politiek. Foto: Pexels.com

Dag van de Vrijwilliger op 7 december

Algemeen Vrijwilligers

Wie heeft er nog nooit iets gedaan op de school van de (klein)kinderen of bij de sportvereniging? We zijn vrijwillig ongelooflijk actief met elkaar. In de zorg, de kerk, in het buurthuis of de speeltuinvereniging. We collecteren voor goede doelen en zijn politiek actief. 

50 procent van alle mensen boven de 15 jaar zet zich regelmatig vrijwillig in. Omdat het gezellig of interessant is om te doen. En prettig om iets voor een ander te kunnen betekenen. Vrijwillige inzet zorgt altijd voor verbinding. 

Donderdag 7 december is de Dag van de Vrijwilliger. Een dag om alle vrijwilligers van Hillegom en Lisse extra in het zonnetje te zetten, een complimentje te geven en een heel groot dankjewel te zeggen. En voor iedereen die het nieuwe jaar goed wil beginnen en ook graag zinvol bezig is: kijk eens op de website van Welzijnskompas voor de vrijwilligersvacatures.

Voor meer info zit op maandag 11 en 18 december Ingrid klaar in de bibliotheek Lisse van 15.00 tot 16.30 uur. Op dinsdag 12 en 19 december is ze aanwezig in de bibliotheek Hillegom van 15.00 tot 16.30 uur. 

Uit de krant