Burgemeester Lies Spruit te midden van de jubilerende echtparen.
Burgemeester Lies Spruit te midden van de jubilerende echtparen. Foto: Jan Sibie

Burgemeester feliciteert bruidsparen

Algemeen

Zeven echtparen die in oktober hun 50- of 60-jarig huwelijksjubileum vierden, brachten een bezoekje aan het gemeentehuis, waar ze gefeliciteerd werden door burgemeester Spruit.

Door Jan Sibie

Vrijwel maandelijks ontvangt de burgemeester echtparen in het gemeentehuis die de afgelopen tijd in Lisse hun gouden of diamanten huwelijksjubileum hebben gevierd. Op donderdag 30 november viel de echtparen Van Oeffelen-Eisenga (50 jaar), Beukenkamp-van Oostveen (50 jaar), Van der Wiel-van der Zwet (60 jaar), Kruit-Thuss (50 jaar), Wassenaar-Overdevest (50 jaar), Randsdorp-Sloothaak (50 jaar) en Rusman-de Groot (50 jaar) deze eer te beurt. 

Een 50- en 60-jarig huwelijksjubileum worden respectievelijk een gouden en een diamanten huwelijksjubileum genoemd. Goud is een symbool voor duurzaamheid, rijkdom en waardevolle verbindingen en vertegenwoordigt de glans en warmte van een langdurig huwelijk. Diamanten behoren tot de hardste natuurlijke materialen op onze aarde. Wat kan dan beter het onverwoestbare van een 60-jarig huwelijk symboliseren? In Lisse was er in oktober zelfs een echtpaar al 65 jaar getrouwd. Dat wordt een briljanten bruiloft genoemd. 

Uit de krant