De amaryllis is een echte kerstbloem.
De amaryllis is een echte kerstbloem. Foto: pixabay

Lions houden kerstmarkt voor Voedselbanken

Algemeen Goede doelen

Lionsclub De Oude Duinen-Lisse houdt zaterdag 9 december van 10 tot 16 uur een minikerstmarkt in het centrum van Lisse voor de Voedselbanken in de regio. Bij Kanaalstraat 33, voor Galerie De Zwarte Tulp, zijn de kramen te vinden.

Na de succesvolle markt van vorig jaar verkopen de Lions ook dit jaar weer amaryllisbollen in verschillende kleuren. Daarnaast hyacinten, kerststukken, kerstkaarten, handgeschilderde kerstballen en andere kerstartikelen. Is het een cadeautje of relatiegeschenk? Dan pakken ze het feestelijk in.

“Lions helpen” is het motto van Lionsclub Nederland, en voedselvoorziening is een van de thema’s waar de Lions zich voor inzetten. Helaas zijn steeds meer mensen genoodzaakt om een beroep te doen op de Voedselbank. Al enige jaren steunt Lionsclub De Oude Duinen-Lisse de regionale Voedselbanken met pakketten voor de decembermaand, de voorjaarsperiode (Pasen) en/of de zomervakantie. Deze pakketten zorgen altijd voor blije gezichten, want ze worden samengesteld met het oog op gezinnen met kinderen. Met de opbrengst van de verkopen van de markt op 9 december kunnen de Lions voor deze gezinnen noodzakelijke producten, maar ook feestelijke extraatjes verzorgen. “Wij zijn al volop bezig met de voorbereidingen om er een gezellige en mooie dag van te maken, hopelijk tot ziens bij onze kramen.”

Uit de krant