Marry Cornelisse ontving van wethouder Langeveld de Waarderingsspeld van de gemeente Lisse. | Foto: Jan Sibie
Marry Cornelisse ontving van wethouder Langeveld de Waarderingsspeld van de gemeente Lisse. | Foto: Jan Sibie Foto: Jan Sibie

Waarderingsspeld voor Marry

Algemeen

Wethouder Jolanda Langeveld reikte afgelopen zaterdag de Waarderingsspeld van de gemeente Lisse uit aan Marry Cornelisse.

Door Jan Sibie

Veel mensen zullen in de loop van de jaren wel eens een cursus uit het meestal breed en gevarieerd opgezette cursusaanbod van een Volksuniversiteit gevolgd hebben. We vinden ze dan ook in veel plaatsen, waaronder aan de Vuursteeglaan in Lisse. De docenten van een Volksuniversiteit worden betaald uit het inschrijfgeld van de deelnemers aan de cursussen, maar verder is het allemaal vrijwilligerswerk. 

Vrijwilligers komen en gaan. Zo ook mevrouw Marry Cornelisse die afscheid nam op vrijdag 19 januari. Maar de Volksuniversiteit in Lisse wilde dit niet zomaar voorbij laten gaan en had de betreffende commissie van de gemeente verzocht om haar een Waarderingsspeld toe te kennen. Dit gebeurde inderdaad en zo reikte wethouder Jolanda Langeveld de Waarderingsspeld van de gemeente Lisse uit aan Marry Cornelisse.

Mevrouw Cornelisse is sinds 2014 verantwoordelijk voor de promotie en de communicatie vanuit de Volksuniversiteit Lisse. ‘Ze begon met het ontwikkelen van de website voor het cursusaanbod en laat bij haar vertrek een geheel nieuwe website voor de Volksuniversiteit Lisse achter,’ vertelde wethouder Langeveld. ‘Ik heb door de site gebladerd en werd steeds enthousiaster.’

Als goede promotor was zij ook de stuwende kracht achter een nieuwe huisstijl en promotiemateriaal als brochures en het cursusprogramma. Dit programma verschijnt elk jaar met vaak weer nieuw ontwikkelde cursussen. Het aanbod van de Volksuniversiteit is veelzijdig en dat moet het ook blijven. Dat betekent ook dat het werk aan een dergelijk cursusprogramma nooit stil staat.

Marry Cornelisse wordt bij de Volksuniversiteit geprezen om haar energie en gedrevenheid. Ze is iemand die aan een half woord voldoende heeft om een taak op te pakken en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen.

Volgens de wethouder is Marry Cornelisse een geboren vrijwilliger. Iemand die het vrijwilligerswerk in het bloed zit en aan wie dan ook terecht de Waarderingsspeld van de gemeente Lisse is toegekend.

Uit de krant