De politie trof 54 wikkels aan in de auto van de verdachte. De wikkels bevatten vermoedelijk cocauine.
De politie trof 54 wikkels aan in de auto van de verdachte. De wikkels bevatten vermoedelijk cocauine. Foto: ter illustratie, pr

Burgemeester sluit pand na vondst harddrugs

Algemeen

Burgemeester Spruit van gemeente Lisse heeft op gisteren een berging aan het Jacob van Ruysdaelplein gesloten voor de duur van drie maanden. In de berging trof de politie al in november 2023 een grote hoeveelheid harddrugs aan. De aanwezigheid van harddrugs zorgt voor een onveilige woonomgeving voor omwonenden. Daarom heeft de burgemeester stevig ingegrepen.

Het (bedrijfsmatig) kweken van hennep, drugsproductie en drugshandel worden gezien als een vorm van ondermijning, waar hard tegen opgetreden wordt. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen.

Daarom staan de drie gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen samen met politie en het openbaar ministerie schouder aan schouder. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken. We sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak. Doel is een omgeving te creëren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig.

Meldingen van inwoners en ondernemers zijn belangrijk voor de gemeente en haar partners in de aanpak van dit soort georganiseerde criminaliteit. Dus heeft u een vermoeden van drugsproductie, drugshandel, een hennepkwekerij of een andere vorm van drugscriminaliteit in een pand? Meld het ons dan. Dit kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt er ook voor kiezen om een anonieme melding te doen. Dit kunt u doen via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Uit de krant