De huidige burgemeester van Dordrecht volgt Jaap Smit (CDA) op, die, na tien jaar dienst, in oktober zijn vertrek aankondigde.
De huidige burgemeester van Dordrecht volgt Jaap Smit (CDA) op, die, na tien jaar dienst, in oktober zijn vertrek aankondigde. Foto: Michel ter Wolbeek

Wouter Kolff nieuwe commissaris van de Koning Zuid-Holland

Algemeen

Wouter Kolff (VVD) wordt naar verwachting de nieuwe commissaris van de Koning Zuid-Holland. De huidige burgemeester van Dordrecht volgt Jaap Smit (CDA) op, die, na tien jaar dienst, in oktober zijn vertrek aankondigde.

De benoeming van de nieuwe commissaris van de koning gaat op zondag 1 september in. Kolff laat op X weten erg vereerd te zijn. ‘Erg eervol om voorgedragen te zijn als nieuwe commissaris van de Koning in onze provincie! Ik zal de warme contacten met de Dordtenaren erg missen, maar blijf me voor de stad inzetten, evenals voor de vele andere steden en dorpen in de vijftig gemeenten van Zuid-Holland.’

Aanbeveling

De Provinciale Staten hebben vandaag op voorstel van de vertrouwenscommissie dus besloten om Kolff aan te bevelen als commisaris van de Koning in Zuid-Holland. Deze aanbeveling gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze draagt vervolgens de kandidaat voor bij Zijne Majesteit de Koning.

‘Ik ben verheugd dat we als vertrouwenscommissie er in geslaagd zijn binnen drie maanden na de profielschetsvergadering op 14 februari onze werkzaamheden af te ronden en een advies aan PS uit te brengen’, aldus voorzitter van de vertrouwenscommissie Sinan Özkaya.

Streven

Het streven is om Kolff op woensdag 4 september als nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland in een buitengewone Statenvergadering welkom te heten. Bij Koninklijk Besluit wordt Kolff dan voor een periode van zes jaar benoemd.

Uit de krant