Een super trio? | Lissernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo lissernieuws.nl
Arie Bombarie

Een super trio?

  Column

Burgemeester Lies Spruit kan haar lol op. En Lisse ook. Het aantal wethouders is gekozen en wordt op 14 mei beëdigd tijdens een extra raadsvergadering. Drie stuks. Dus behalve de burgemeester treedt er een trio nieuwelingen aan dat het de komende vier jaar waar moet gaan maken. Met als saillant detail dat Kees van der Zwet zich omringd weet door drie vrouwen. Iets wat nooit eerder in Lisse is voorgekomen. Zijn we weer eens ergens apart in. De ervaringen en vakkundigheid van de burgemeester zijn niet ter sprake. Die heeft haar sporen al ruimschoots verdiend en zal in de komende raadsperiode daarvan ongetwijfeld nog het nodige laten merken.

En die drie nieuwe wethouders? Een supertrio wellicht? De tijd zal het leren. Ten opzichte van andere gemeenten in de regio ligt Lisse trouwens een beetje achterop. Waar wij het hier met drie wethouders doen, zijn er ook waar vier wethouder in het pluche neergestreken. De kosten spelen de kosten kennelijk niet.

Maar ja, wat wil je met alleen al een door de vorige raad vastgelegde uitgave van miljoenen voor een nieuwe sporthal. Om maar eens een voorbeeld te noemen. Maar, en dat is ook belangrijk, het behouden van De Beukenhof en het onder de schijnwerpers zetten van de andere accommodaties. Met het presenteren en ondertekenen van het coalitieprogramma is de kop er in elk van af. "De gemeente is er voor haar inwoners en niet andersom'" zo zei Kees van der Zwet die dat waarschijnlijk in de toekomst vele malen moet waar maken. En ziet en huivert: er is al gelijk iets van eensgezindheid te ontdekken, want Jeanette van der Laan vulde aan dat de inwoners tijdig aan de voorkant van onderwerpen moeten worden ingeschakeld.

We gaan dus kijken wat er van de participatiegedachte terecht komt. Bijvoorbeeld bij woningbouw in het zuiden van Lisse. Gaat de gemeente (lees ambtenaren) eerst een plan bedenken en dan de inwoners er bij betrekken of werken aan de voorkant en dus eerst uitzoeken wat de bewoners met betrekking tot zo'n bouwplan willen. Dat kon wel eens een heksenketel worden, omdat lang niet iedereen daarover hetzelfde zal denken.

Ook de inzameling van het huisvuil wordt aangepakt. Van der Zwet constateert dat dit op enkele punten niet tot tevredenheid verloopt en schroefde gelijk de bijdrage voor het betalen van het aanbieden van vuil op de gemeentewerf terug naar nul. Me dunkt een man naar ons hart, maar in dezelfde zin zegt hij er bij dat de afvalinzameling wel kostendekkend moet verlopen. Ook maar in de gaten houden dus.

Het nieuwe trio wethouders heeft bij het aantreden er in elk geval geen twijfel over laten bestaan het onderling erg eens te zijn. Behalve dan een eventuele fusie met andere dorpen, want zo ver zal men Nieuw Lisse als plaatselijke partij nooit krijgen.

Maar zeg nooit "nooit", want de wonderen zijn de wereld nog niet uit en wellicht ontpopt dit drietal wethouders zich tot een supertrio dat ook in dat geval er in slaagt de neuzen dezelfde richting uit te krijgen. Als het in deze regeringsperiode tenminste zo ver komt dat dit ter sprake is. Maar dan nog zal men volgens de nieuwe gedachte eerst uitgebreid de mening van de dorpelingen moeten vragen…!!

En ik denk dat je dan uitgebreid hoort dat Lisse Lisse moet blijven.

Waarvan acte.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>