Lelijk visitekaartje | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Lelijk visitekaartje

  Column

Ik heb het op deze plek al meerdere keren over ons Lissese visitekaartje gehad. Een kaartje waaruit zou moeten blijken dat we een groen en bloemrijk dorp zijn. En dan met een streep onder bloemrijk. De vele tienduizenden toeristen verwachten niet anders en u en ik verwachten ook niet anders. Doch leest en huivert.

De rotondes nabij Keukenhof zijn wat uitstraling betreft huilen met de pet op. Ze zien er uit of je elk moment een uit de bosjes tevoorschijn springende Tarzan kunt verwachten. Het gaat dan trouwens niet alleen om de beplanting en dergelijke bovenop de rotonde, maar ook het straatwerk daar omheen dat zo groen wordt als gras.

Viooltjes
Het onaantrekkelijke beeld geldt ook voor de meeste zogenaamde gaasbakken bij de entrees van het dorp waar met gulle hand gebruik is gemaakt van het planten van viooltjes. Typisch een product van deze streek... maar niet heus. Wij zijn de streek van bloembollen en dus ook bolbloemen. Het moet toch wel van de gekke zijn wil men niet wat van die producten bij elkaar kunnen sprokkelen om onze naam als centrum van de Bollenstreek waar te maken.
In de gemeenteraad zijn al eerder discussies over de negatieve uitstraling van de rotondes en die vermaarde gaasbakken aan de orde geweest en eigenlijk luidde vooral wat de rotondes betreft de boodschap steeds dat dit een provinciale weg betreft en je als gemeente dus niet zomaar aan de gang kunt gaan. Dit is een steekhoudend argument, maar als visitekaartje vlakbij de toegang van Keukenhof kun je dit niet maken en moet een gemeente dit ook hard kunnen maken bij de betreffende provincievertegenwoordigers.

Sassenheim
Je kunt het trouwens ook niet maken als bloemendorp en er kan een voorbeeld worden genomen aan bijvoorbeeld de prachtig onderhouden rotonde in Sassenheim-Noord. Deze rotonde ligt er het gehele jaar prachtig bij. Ook op een provinciale weg. Zo kan het, nee, zo hóórt het ook. Me dunkt: hoog tijd dat politiek Lisse zich maar weer eens met dit lelijke visitekaartje gaat bemoeien en er in zal slagen deze steeds terugkerende klacht nu eens en voor altijd de nek om te draaien. Ik ga er niet over. Ik ga eigenlijk nergens over, maar als ik adverteerder was en m'n reclame op zo'n rotonde zou plaatsen zou ik daaraan toch wel enige voorwaarden verbinden. En dan die gaasbakken met die viooltjes? Belachelijk natuurlijk. Daaruit blijkt nog maar eens temeer dat Lisse - als het om het tonen van bolbloemen gaat - niet de eerste viool speelt.

Onwaardig
Dit alles zeggende weet ik ook dat dit me door een aantal lieden en instanties niet in dank afgenomen zal worden. Partijen die hierin een rol spelen, maar volgens mij verzaken. En dat dit zo is, blijkt uit de vele opmerkingen die ik over de slechte presentaties krijg. Of zoals een van de tipgevers het zei: "Lisse mag dan wel het centrum van de Bollenstreek zijn, maar op de meest belangrijke entreepunten is dat niet te zien. Daar zie je lelijke visitekaartjes, een bollen- en bloemendorp onwaardig."
U mag dat zelf beoordelen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>