Dansen is plezier voor twee (of meer) | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Arie Bombarie
Arie Bombarie (Foto: pr)
Arie Bombarie

Dansen is plezier voor twee (of meer)

  Column

Het gemeentebestuur zoekt naarstig naar mogelijkheden om de begroting op redelijk korte termijn op orde te brengen. Dus zonder grote tekorten. En wat dat betreft is er nogal wat nodig, want het gaat om een fors kapitaal. Een van de items die daarover onlangs de revue passeerden was het besparen op de accommodaties. Sterker nog: het verkopen van accommodaties.

Men laat een heel grote opvreter zoals Floralis ongemoeid en over de nieuwe sportaccommodatie op Ter Specke durft niemand het te hebben. Maar wel bijvoorbeeld over het verkopen van De Greef. De jeugd moet dan maar zien dat ze elders onderdak vinden voor de activiteiten. Een beetje kort door de bocht gedacht, zou ik zeggen. Aan de ene kant de jongeren, aan de andere kant de ouderen, want zolang er nog geen definitieve beslissing is genomen over een nieuw te bouwen Beukenhof wordt daarover ook het nodige gezegd door de gemeenteraad. Geheel of gedeeltelijk verhuizen naar de bibliotheek bijvoorbeeld.

Supernerveus
En wat te denken van het feit dat ook Danscentrum Welkom hierbij in beeld komt. "Dansen is plezier voor twee" luidt een oude leus, maar Peter en Rachell van der Veek van het danscentrum in de Bondstraat 13 worden er zoetjesaan een beetje moe van. En dat is dan zachtjes uitgedrukt. Niet moe van dat dansen natuurlijk, want hun inzet om al die mensen aan het dansen te krijgen en te houden is schier eindeloos, maar na eerdere publicaties over het centrum in verband met de verbouwing en gedoe waarvan de schuld bij de gemeente lag, is er nu weer het verhaal dat in het kader van het accommodatiebeleid onderzocht kan worden of het centrum kan worden verkocht. De gemeenteraad moet het naar mijn bescheiden mening gewoon niet zo ver laten komen. Van zulke opmerkingen worden mensen supernerveus. De ondernemers zelf en honderden dansers.

Moeilijkheden
"Wat de gemeenteraad niet schijnt te begrijpen is dat als men over sluiten van Welkom praat, dat men dan spreekt over een pand, dus stenen en niet over een bedrijf dat daardoor ongelofelijk in de moeilijkheden komt. Afgelopen weken heb ik me constant moeten verantwoorden naar klanten en mensen op straat omdat men niet goed leest en het ook niet begrijpt," aldus Peter van der Veek. "We hebben nog steeds een contract voor de komende 3 jaar en ongeacht wie het gebouw zou kopen heeft deze de verplichting om dat contract te eerbiedigen. En als het gaat over het verlies in de begroting dekken? Dat gaat niet lukken met Welkom te verkopen. De gemeente ontvangt nu huur, zoals ze dat al sinds 1965 doen. Dat er een grote renovatie heeft moeten plaatsvinden ligt niet aan ons, maar is te wijten aan achterstallig onderhoud. Als het goed is heeft de verhuurder (de gemeente dus) dat kunnen betalen uit de huurpenningen die ze hebben mogen ontvangen in de voorafgaande 40 jaar. Ik hoop dat de raadsleden nu eens en voor altijd begrijpen dat onze bedrijfsvoering door dit soort plannen onder druk wordt gezet. Wij willen ongestoord door kunnen gaan met onze danslessen voor jaarlijks honderden volwassenen en kinderen."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>