Floralis wordt gemeentelijk monument | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Politiek

Floralis wordt gemeentelijk monument

  Cultuur

Lisse • Floralis krijgt de status van gemeentelijk monument. Het voormalige pand van de CNB is een waardevol restant van de regionale geschiedenis, zo meldt de monumentencommissie.

Het college heeft deze commissie advies gevraagd voor er een besluit genomen werd. Stichting Dorp Stad en Land (DSL) heeft vervolgens de redenen beschreven waarom Floralis aan het Floralisplein 69 een monument zou kunnen worden en ook is een score toegekend van 18 punten. In 2008 werden alle panden met een score van 14 punten of meer aangewezen tot monument. De monumentencommissie heeft in de vergadering van 1 december ingestemd met het voorstel van DSL en adviseert het college om Floralis aan te wijzen als gemeentelijk monument.

Al in 2009 wilde men het oude CNB-gebouw op de monumentenlijst plaatsen. Toen is besloten eerst te wachten tot na de verbouwing. Die is inmiddels achter de rug.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>