Lissernieuws - 'Bram Fischer' bij Filmhuis Lisse
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo lissernieuws.nl
Scene uit Bram Fischer, waarin Peter Paul Muller schittert als advocaat die onder meer de verdediging van Nelson Mandela op zich nam.
Scene uit Bram Fischer, waarin Peter Paul Muller schittert als advocaat die onder meer de verdediging van Nelson Mandela op zich nam. (Foto: pr)
Uitgaan

'Bram Fischer' bij Filmhuis Lisse

  Cultuur

Uitgaan • De film die 12 september om 20.00 uur draait in Filmhuis Lisse is 'Bram Fischer'. Deze boekverfilming vertelt het verhaal van Bram Fischer, de blanke advocaat die in de jaren 60 de verdediging van onder andere Nelson Mandela op zich nam en daarmee zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin op het spel zette.

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?
Bram Fischer ging op 26 maart in wereldpremière op het Movies that Matter Festival, als onderdeel van het Camera Justitia programma over recht en gerechtigheid. De Nederlandse acteur Peter Paul Muller, bekend van komische rollen in onder meer Gooische Vrouwen, zet een ijzersterke en overtuigende rol neer als advocaat Bram Fischer en kreeg voor zijn acteerspel lovende recensies.

Vertoningsadres: Floralis-Huis van Cultuur, Floralisplein 69. De kassa opent om 19:30 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro. Het reserveren van plaatsen is niet mogelijk. Het hele programma staat op www.filmhuis-lisse.nl.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>