Nanine van Smoorenburg (links) met het groepje van vier uit Rijnsburg en Canada.
Nanine van Smoorenburg (links) met het groepje van vier uit Rijnsburg en Canada. Foto: Esther Akerboom

Bezoekersrecord voor Zwarte Tulp

Cultuur Vrijwilligers

RECORD • Museum De Zwarte Tulp krijgt steeds meer bekendheid. Voor de allereerste keer in de bestaansgeschiedenis ontving het afgelopen donderdag de 10.000ste bezoeker van het jaar.

Door Esther Akerboom

Riane Zandbergen uit Rijnsburg, haar man Gerrit Zeeman en haar broer en zus Cor en Jannie uit Canada, wisten niet wat hen overkwam toen ze werden opgewacht met bloemen, het boek 'Naar de bollen' van Anton Koster, koffie en cake. "We dachten dat het een grapje was."

Riane had van het museum gehoord en wilde er graag eens naar toe. "Het is een interessant museum in en over onze streek, niet al te groot maar wel heel professioneel. En met een goede tentoonstelling."

Kunstkenners
"We hebben het groepje van vier tot de 10.000e bezoeker uitgeroepen", vertelt Nanine van Smoorenburg, conservator van het museum. "Het is dit jaar voor het eerst dat we dit kunnen doen. Het gaat goed met museum De Zwarte Tulp. Er zijn nog nooit zoveel bezoekers geweest als het afgelopen jaar. Er is veel mond-tot-mondreclame. Bezoekers komen niet alleen uit deze streek en ook veel kunstkenners weten ons te vinden."

Na de feestelijke ontvangst kon het gezelschap gaan genieten van de tentoonstelling van de schilderijen van Anton Koster, niet voor niets wel de Rembrandt van de Bollenstreek genoemd.

Uit de krant