De cast die De Storm van Shakespeare speelt. In eerdere jaren was onder meer Jan Rap en z'n maat te zien. | Foto: pr
De cast die De Storm van Shakespeare speelt. In eerdere jaren was onder meer Jan Rap en z'n maat te zien. | Foto: pr Foto: pr

Fioretti College speelt Shakespeare: De Storm

Cultuur

TONEEL • Al decennia lang wordt er op het Fioretti College door leerlingen en docenten toneel gespeeld. In recente jaren zijn stukken als The Breakfastclub en Jan Rap en z'n maat opgevoerd. Dit jaar is het laatste toneelstuk van William Shakespeare aan de beurt: De Storm (The Tempest).

De Storm vertelt het verhaal van Sofia, de verdreven hertogin van Milaan die samen met haar dochter op een eiland woont. Zij is vroeger door haar zus Vincenza en de koningin van Napels, Victoria, verbannen. Ze is samen met haar dochter in een bootje gezet om op zee om te komen. Sofia leeft echter nog en zint op wraak. Wanneer zij verneemt dat een boot met Vincenza en Victoria aan boord, vlak langs het eiland komt, besluit zij een storm te veroorzaken. Door de storm vergaat het schip en de opvarenden spoelen aan. Sofia en haar luchtgeest Ariël weten vervolgens op humorvolle wijze een aantal zaken uit het verleden recht te zetten.

Kaarten bestellen
Op vrijdag 16 februari om 20.00 uur gaat het stuk in première. Daarna zal er op zaterdag 17 februari om 20.00 uur en op zondag 18 februari om 14.00 uur nog een voorstelling zijn. Kaarten à 3 euro zijn verkrijgbaar aan de kassa of te bestellen via www.fioretti.nl.

Uit de krant