De Trans Mongolië Express komt naar Lisserbroek | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl

De Trans Mongolië Express komt naar Lisserbroek

  Cultuur
Foto: pr

LEZING • Lisserbroeker Lex Niekel vertelt dinsdag 13 november in dorpshuis De Meerkoet over zijn reis met de Trans Mongolië Express; een treinreis van bijna 8000 kilometer van Moskou naar Beijing.

In zijn presentatie leidt hij de toeschouwer langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Moskou waarna hij in de trein stapt om door uitgestrekte bossen en over kale toendra's te reizen naar het Baikalmeer, het grootste zoetwatermeer van de wereld. Vervolgens gaat de treinreis verder via een eeuwenoude caravanroute richting Mongolië, waar hij samen met zijn reisgenoot op bezoek gaat bij de nomaden. Daarna is het niet ver meer naar wereldmetropool Beijing waar de stilte van de steppen wordt verruild voor de chaos van de stad.

Lex Niekel schreef over deze reis zijn boek Van Rode Plein naar Chinese Muur, een reis met de Trans Mongolië Express. Tijdens zijn presentatie zal hij diverse keren passages uit dit boek voorlezen. Voor wie wel wil reizen, maar daarvoor niet het dorp wil verlaten, is deze presentatie een absolute aanrader. De lezing begint om 20.00 uur, de woonkamer in De Meerkoet is om 19.45 uur open. Koffie en thee zijn gratis, maar een kleine vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>