Zangeres Colette Wickenhagen.
Zangeres Colette Wickenhagen. Foto: pr

Jazzy Sunday Floralis met zangeres Colette Wickenhagen

Cultuur

MUZIEK • In Grand Café Cineac Floralis is zondagmiddag 2 december weer een jazzoptreden tijdens het gezellige en goed bezochte jazzmatinee. Deze keer met de bekende jazzzangeres Colette Wickenhagen.

Deze zangeres met een heerlijke jazzy stem heeft eigenlijk geen verdere introductie nodig. Ze is overal een graag geziene gast, ook in het buitenland en zong onder meer in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Bahrein, Kenia en Rusland. Sinds 2010 staat ze in de Top 200 van de Amerikaanse musicsite All About Jazz bij de free downloads; binnengekomen op plaats 168 en ze staat nu (2017) op de 32ste plaats. Jazzcritici zijn zeer lovend over haar, getuige een citaat: "De met enorme uitstraling en zangtalent begiftigde Colette Wickenhagen hield met haar improvisaties de herinnering aan Sarah Vaughn levend, zonder daarbij haar eigen identiteit als zangeres prijs te geven. En dat niet alleen, Wickenhagen weet waarvoor het publiek komt en geeft hen dat dan ook in ruime mate. Luisterend naar haar, krijgt menigeen in het publiek het idee dat haar songs persoonlijk worden opgedragen…." (Het Parool, 2016).

Colette wordt begeleid door Joost Italianer op piano, Ruud Eeuwen op tenorsax, Rico de Jeer op contrabas en Lisser Pim de Boer op drums. Laat je verrassen door deze zangeres met haar band. Aanvang 14.30 uur; de toegang is gratis.

Uit de krant