Baalbergen pakt uit met Pakje Kunst | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl

Baalbergen pakt uit met Pakje Kunst

  Cultuur
Ro-Nalt Schrauwen opende de expositie en wijst op de ludieke sigarettenautomaat waar je nu een kunstwerkje (Pakje Kunst) uit kunt trekken.
Ro-Nalt Schrauwen opende de expositie en wijst op de ludieke sigarettenautomaat waar je nu een kunstwerkje (Pakje Kunst) uit kunt trekken. (Foto: pr)

EXPO • Ro-Nalt Schrauwen, initiatiefnemer van Pakje Kunst, heeft dit weekend de nieuwste expositie bij woonwinkel Baalbergen geopend. Schrauwen benadrukte in zijn openingsspeech hoe belangrijk het is dat kunstenaars in hun eigen regio een podium krijgen om hun werk te tonen.

De expositie bestaat uit werken van maar liefst 26 kunstenaars uit de Duin- en Bollenstreek en Leiden. Zij maken onder meer beeldhouwwerk, foto's, schilderijen, quilts en sieraden. De tentoonstelling geeft daarmee een breed beeld van het kunstaanbod in deze regio.

Het hoogtepunt van de expositie is een oude, mechanische sigarettenautomaat die als cultureel erfgoed hergebruikt wordt en nu dienst doet als kunstautomaat. De automaat is gevuld met miniatuur kunstwerken die gemaakt zijn door de exposanten. Voor maar € 4,- trekt u uit de automaat dus een klein kunstwerk van een kunstenaar uit de regio Leiden en Duin- & Bollenstreek. U trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau of als verzamelobject. Pakje Kunst is toegankelijk, betaalbaar en een originele verrassing tijdens de feestdagen.

De expositie loopt van 24 november tot en met 31 januari en kan dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur bezichtigd worden. De kunstautomaat is toegankelijk tijdens openingstijden.

Woonwinkel Baalbergen 
Ambachtsweg 13, 2222AH Katwijk
071-4033179 www.baalbergenkatwijk.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>