Focus op de planken bij Theater Floralis | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Focus treedt 21 januari op bij Floralis.
Focus treedt 21 januari op bij Floralis. (Foto: Rens Plaschek)

Focus op de planken bij Theater Floralis

  Cultuur

Theater Floralis is er trots op Focus binnen de gelederen te hebben gehaald. Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportprodukt van de Nederlandse popmuziek. Op maandagavond 21 januari is deze band te zien en te beluisteren bij Theater Floralis.

De hoofdzakelijk instrumentale hits 'Hocus Pocus', 'House Of The King' en 'Sylvia' hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als 'Moving Waves', 'Focus 3' en 'Hamburger Concerto' staan te boek als monumentaal. 
Sinds het begin van de nieuwe eeuw is Focus terug van lang weggeweest. Er wordt wederom tot ver over de Nederlandse landsgrenzen opgetreden. Dat Nike de originele versie van de wereldhit 'Hocus Pocus' gebruikte in een commercial ten tijde van het WK voetbal in 2010 heeft hier in niet geringe mate aan bijgedragen. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm 'RoboCop'.
Het laatste wapenfeit met nieuw materiaal van de band is getiteld 'Focus X'. Het album, voorzien van een ontwerp van kunstenaar Roger Dean (o.a. bekend van zijn werk voor Yes), is in een topbezetting tot stand gekomen. 'Our music is evolution, not revolution', zei oerlid Thijs van Leer ooit over de muziek van Focus. Welnu, de evolutie is weer in volle gang.

De bezetting van Focus bestaat nu uit:
Thijs van Leer – Hammond orgel, dwarsfluit, zang
Menno Gootjes – gitaar 
Udo Pannekeet – basgitaar 
Pierre van der Linden – drums 

Focus, 21 januari, aanvang 20.30 uur. 
Toegangsprijs: €22,50. Kaartverkoop: online of aan de kassa van Floralis; 
extra verkooppunt: AntiekePrenten.nl, Heereweg 215, Lisse, tel: 06-12795231

En het Grand Café in Floralis is nu ook op de maandagavond open. Wie dus eerst een hapje wil eten kan daar terecht. Voor het Grand Café wel even reserveren voor alle zekerheid:  0252-830393. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>