Franse barokmuziek in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Franse barokmuziek in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof

  Cultuur

MUZIEK • In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treedt dinsdag 22 januari het Ensemble van de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium Den Haag op met een programma onder de titel 'An Evening in the French Baroque'. Het ensemble speelt barokmuziek van Franse componisten uit het einde van de zeventiende en het begin van de achttiende eeuw. Deze muziek past heel goed bij de sfeer van het oude kasteel. Het concert begint om 20.15 uur, Koetshuis open vanaf 19.30 uur. Lees het gehele bericht op www.lissernieuws.nl.

Het gaat om composities van De Visée, Hotteterre, Philodor, D'Anglebert, Marais, De Bousset en Couperin (voor het volledige programma: zie kasteelkeukenhof.nl).

Bij oude muziek speelt men doorgaans op authentieke instrumenten (of kopieën daarvan), zoals barokviool, viola da gamba, traverso, theorbe en klavecimbel. Als opleidingsinstituut voor musici die zich specialiseren in oude muziek is het Haags conservatorium wereldvermaard. Het ensemble kent dan ook diverse nationaliteiten en bestaat uit vijf getalenteerde musici. Het zijn Laura Sophie Goltz (viool), Thomas Reyna (traverso), Konstanze Waidosch (viola de gamba), Asako Ueda (theorbe) en Diego Ruenes Rubiales (klavecimbel).

Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl, cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>