Finalisten Prinses Christina Concours geven concert in Koetshuis | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Florianne Remme speelt cello.
Florianne Remme speelt cello. (MajankaFotografie.nl)

Finalisten Prinses Christina Concours geven concert in Koetshuis

  Cultuur

CONCERT • In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof vindt op dinsdag 14 mei het jaarlijkse concert door finalisten van het Prinses Christina Concours plaats. Deze keer zijn het Pieternel Tils (viool), Jorian van Nee (piano) en Florianne Remme (cello). Samen vormen zij het Audax Trio.

Het Prinses Christina Concours, het landelijk concours voor jonge musici, onderhoudt een groot netwerk, waardoor prijswinnaars kunnen optreden op tal van bekende podia, waaronder het Koetshuis van Kasteel Keukenhof.

Pieternel Tils begon op haar vijfde met vioolspelen en studeert thans aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij soleerde al bij diverse orkesten, waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, en won in 2016 de eerste prijs bij het Nederlands Vioolconcours in haar leeftijdscategorie. Jorian van Nee studeert aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook hij soleerde al bij orkesten, zoals het Residentie Orkest en Sinfonia Rotterdam. In 2013 won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours. Jorian is ook succesvol als componist. Florianne Remme begon op achtjarige leeftijd met cellospelen. Momenteel studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Florianne is prijswinnaar van diverse concoursen en was in 2016 finaliste van het Prinses Christina Concours. Zij speelde solo bij verschillende orkesten, zoals het Jeugd Orkest Nederland.

Op het programma staan het Piano Trio opus 1 nr. 3 van Ludwig van Beethoven, het Dumky Piano Trio opus 90 van Antonin Dvorák en het eerste deel van het Piano Trio no.1 opus 8 van Johannes Brahms.

Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl, cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465 555.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>