Monumentendag werpt schaduwen vooruit | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Wilma Geljon; Koos vd Zwet; Cor de Vries; Eric Prince; Truus vd Veld; Marianne Bergman; Annette Heus; Frans vd Veld.
Wilma Geljon; Koos vd Zwet; Cor de Vries; Eric Prince; Truus vd Veld; Marianne Bergman; Annette Heus; Frans vd Veld. (Foto: A. in 't Veld)

Monumentendag werpt schaduwen vooruit

  Cultuur

PLEZIER • Het Comité Open Monumentendag Lisse is al volop in de weer om deze dag op 14 september tot een succes te maken. Eric Prince vertelt dat de gelederen zijn versterkt met de komst van Frans en Truus van der Veld en Annette Heus, en dat men er vol tegenaan gaat.

Door Arie in 't Veld

"Uiteraard het landelijke thema 'Huizen van plezier' volgend." Prince duidt daarmee niet op plekken van erotisch plezier waaraan menigeen al gauw denkt, maar Lissese plekken waar de dorpeling het nodige plezier (aan) kan beleven. "Zoals Puntenburg met het paardrijden voor beperkten; atletiekvereniging De Spartaan, een van de grootste en oudste atletiekverenigingen in Nederland; Sportcentrum De Waterkanten, niet monumentaal, maar wel een plek waar een ieder zich kan vermaken. Dat geldt ook voor restaurant De Nachtegaal, Salvatori in de Wagenstraat en de Heemtuin, die normaal gesproken alleen op vrijdagochtend is geopend. Maar er is meer. Uiteraard de oude School van Iet Langeveld en Wout Ruigrok waar Open Monumentendag om 09.30 uur door burgemeester Lies Spruit wordt geopend en veel tekeningen van Honders worden getoond", aldus Prince.

Ook De Zwarte Tulp staat op het programma, alsmede de Oude Pastorie, Romijn's Antiek en de Nederlands Hervormde kerk aan het Vierkant. "Op Monumentendag kan als vanouds de toren van de Agathakerk worden beklommen en tonen parochianen hun mooiste vakantieplekken. Uniek is het fotoarchief van de 115 jaar oude basisschool De Akker, is er het nodige te zien in het Theater Floralis, in de Salemkerk, het Witte kerkje in de Prinsessestraat met een tentoonstelling over het oude Gilman-orgel en uiteraard de kerk in de Veldhorststraat. Maar ook het Landgoed Keukenhof; het onderkomen van de Stichting SterkSaam; 't Huys Dever; de voormalige Tuinbouwschool en de Zemelpoldermolen zijn te bezoeken. Het slotconcert van Cor de Vries op het Adema-orgel in de Agathakerk is om 16.00 uur", zegt Prince.

Meer muziek
Natuurlijk is er die dag ook andere muziek te beluisteren in vele andere kerkgebouwen, maar ook in 't Huys Dever; de Oude Pastorie; Zorgboerderij SterkSaam; buurthuis Salvatori en Romijn's Antiek. Daarover in een latere editie van deze krant meer. Prince laat er geen twijfel over bestaan erop te vertrouwen dat het programma heel veel mensen zal aanspreken. "En dat het een programma is waarmee iedereen uit de voeten kan en een plezierige zaterdag kan beleven."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>