Gerard Alderliefste & Friends - Première van Une Belle Histoire in Theater Floralis | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Gerard Alderliefste & Friends komen naar Floralis.
Gerard Alderliefste & Friends komen naar Floralis. (Foto: Frank van den Ing)

Gerard Alderliefste & Friends - Première van Une Belle Histoire in Theater Floralis

  Cultuur

Het theaterseizoen in Floralis gaat weer van start. Op zondagmiddag 6 oktober presenteert het theater Gerard Alderliefste & Friends - Première van Une Belle Histoire. U waant zich op een dorpsplein in Frankrijk waar Gerard Alderliefste samen met vrienden én met u het Franse chanson vieren. Geniet, zing mee en laat u verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap. 
Een avond vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen. 

Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar nu ook in een achtmansbezetting! Komt dat misschien door zijn recente solotournees? (Dubbel Leven, over zijn bestaan als verslavingsarts en muzikant). Dat zou goed kunnen. Feit is dat er nu een nieuw, energiek en supermuzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer nieuw leven inblaast. 
Gerard komt met zeven enthousiaste muziekvrienden en -vriendinnen uw theater in, om zijn eigen mooie verhaal, zijn belle histoire, met u te delen. In de vrolijke sfeer van een fête du village, zo'n klassiek Frans dorpsfeest, komen alle bekende hits voorbij. Onder de warme Franse klanken van onder meer de accordeon en de viool, wordt u meegenomen door het joie de vivre, de liefde voor muziek en voor de Franse taal. 

De hit van Michel Fugain & Le big bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière. Van verjaardagsfeestjes als jongen thuis, tot avonden Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man, van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt. Deze en andere favorieten van Michel Fugain zullen dus niet ontbreken in 'Une belle histoire.' Julien Clerc en het swingende 'Elle voulait qu'on l'appelle Venise,' nummers van de Poppy's, Piaf, Stromae en Gérard Lenorman staan o.a. op het programma. 

Alderliefste verwierf met zijn gelijknamige band onder meer bekendheid door samenwerkingen met topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Hij had er twee top 10 hits mee: "Laat me / Vivre" en "Une belle histoire / Een mooi verhaal".  Beide titels staan nog jaarlijks hoog in de top 2000. Ze maakten vier albums en deden evenveel theatertournees. 

Gerard Alderliefste & Friends zijn zondag 6 oktober te zien in Theater Floralis, Floralisplein 69 Lisse. Aanvang 15.00 uur. Kaartverkoop: online of aan de kassa van Floralis. Extra verkooppunt: AntiekePrenten.nl, Heereweg 215, Lisse, 06-12795231.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>