Vincent Bijlo en The Rossettis vatten het jaar 2019 samen in conferences en liedjes. |
Vincent Bijlo en The Rossettis vatten het jaar 2019 samen in conferences en liedjes. | Foto: Govert Govers

Eindejaarsshow Vincent Bijlo & de Rossettis

Cultuur

Van klimaatdrammers tot potenrammers, van schaatskoorts tot warmterecords, van Tweede tot Eerste Kamer, van Brexit tot Trump, van Russen tot Chinezen, Bijlo plaatst op maandag 25 november het jaar 2019 in context, met veel grappen, veel muziek en poëzie.

Heel Holland Hackt. Dat is misschien een leuke titel. Of wat dacht je van: John Is De Mol. Toch heeft Vincent Bijlo de eindejaarsshow 2019 voor de veiligheid Eindejaarsshow 2019 genoemd. Want weet je wat het is: Je weet het niet. Het jaar is zich nog aan het ontrollen, de voorstelling is zichzelf nog aan het schrijven. Een paar dingen zijn al zeker. Je zult mooie liederen horen, gespeeld en gezongen door The Rossettis, met wie hij in 2017 al eens een eindejaarsshow maakte. Er komen conferences, hij zal het jaar zo samenvatten dat je het als een handzaam pakketje in je geheugen kan opslaan. Opdat wij 2019 niet vergeten, het jaar van de klimaatmarsen, het jaar waarin Michael Jackson anders is gaan klinken, het jaar waarin Piet Paulusma de wacht werd aangezegd door SBS6, het weer zal na dit jaar nooit meer hetzelfde worden. Kom kijken en luisteren, je kan het maar 1 keer doen, want 2019 komt nooit meer terug.

Het gezelschap staat 25 november om 20.00 uur in Theater Floralis, Floralisplein 69. Kaartverkoop: online (theaterfloralis.nl) of aan de kassa van Floralis. Extra verkooppunt: AntiekePrenten.nl, Heereweg 215, tel: 06-12795231.

Uit de krant