Afbeelding
Foto: pr

Jong trio treedt op in Koetshuis Keukenhof

Cultuur

In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treden dinsdag 19 november de pianist Rik Kuppen, violiste Coraline Groen en cellist Rogier Tamminga op.

De drie musici maken deel uit van het kwintet 'De Formule', dat in 2018 de Grote Kamermuziekprijs van Codarts en het Koninklijk Conservatorium Den Haag won. Op het programma staat muziek van Haydn (pianotrio Hob. XV/35), Richard Strauss (vioolsonate), Turina ('Circulo') en Piazzolla ('The Four Seasons of Buenos Aires').

Vorig seizoen was Rik Kuppen finalist van het YPF concours en van de Dutch Classical Talent Award Competition. Rik trad toen ook al met veel succes op in het Koetshuis. In 2017 behaalde hij zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In het eerste jaar van zijn conservatoriumstudie won hij de eerste prijs in de landelijke finale van het Prinses Christina Concours. Tijdens de finale van het Internationaal Vocalisten Concours te 's-Hertogenbosch in 2015 werd hij beloond met de prijs voor jong getalenteerde lied-pianist.

Coraline Groen haalde haar bachelor diploma aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar ze momenteel studeert bij Vera Beths. Ze won o.a. prijzen bij de Britten Violin Competition en het Prinses Christina Concours. Coraline speelde in tal van orkesten, waaronder het Jeugdorkest Nederland en de Nieuwe Philharmonie Utrecht.

Rogier Tamminga studeert aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 2012 behaalde hij in de regionale finale van het Prinses Christina Concours een tweede prijs. Rogier speelde o.a. in het Jeugdorkest Nederland en het NJO symfonieorkest. Ook heeft hij op het North Sea Jazz Festival opgetreden

Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl/agenda, cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555. Meer over de musici op www.lissernieuws.nl.

Uit de krant