Afbeelding
Foto: pr./www.bigbandbollenstreek.nl

Nieuwjaarsconcert Big Band Bollenstreek bij Dansschool Welkom

Cultuur

Bigband Bollenstreek verzorgt op zondag 5 januari een gratis toegankelijk nieuwjaarsconcert bij Dansschool Welkom aan de Bondstraat 13. Het begint om 14.00 uur.

Bigband Bollenstreek is een 40 jaar bestaand orkest in een traditionele bigbandbezetting, te weten vijf saxofoons (tevens klarinet en dwarsfluit), vier trompetten (tevens flugelhorn), vier trombones, en een ritmesectie bestaande uit piano, contrabas en basgitaar, gitaar, drums en percussie. Daarnaast is er een zangeres: Corine Schols, tevens zangeres van de formatie Quite Simple. Alles staat onder de leiding van topsaxofonist, dirigent en conservatoriumdocent, arrangeur, componist en Edison Award-winnaar Adri van Velsen

Het repertoire van de bigband bestaat uit toegankelijke jazz en pop vanuit het bekende Top 2000-repertoire. Er zitten, veelal door Adri van Velsen gearrangeerde hits, van Stevie Wonder, Michael Bublee, Aretha Franklin en Robin Williams in de speelmap. Daarnaast is er ook het traditionele repertoire van Glen Miller, Duke Ellington, Count Basie en Frank Sinatra.

Bigband Bollenstreek heeft sinds december 2018 een drietal succesvolle optredens achter de rug bij Dansschool Welkom te Lisse. Daarvoor luisterde het orkest het jaarlijks muziekfestival op het Kagereiland op, en was er een concert in Lisse n.a.v. het jubileum. In mei 2019 was de bigband geprogrammeerd door theater Het Trefpunt te Warmond. Iedereen is uitgenodigd voor een (hernieuwde) kennismaking met de Bigband Bollenstreek op de eerste zondag van het nieuwe jaar.

Bigband Bollenstreek. www.bigbandbollenstreek.nl

Uit de krant