Documentaire over balletdanser Rudolf Nureyev bij Filmhuis Lisse | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl

Documentaire over balletdanser Rudolf Nureyev bij Filmhuis Lisse

  Cultuur
Foto: pr

Het Filmhuis Lisse presenteert de Britse documentaire Nureyev, vol zeldzaam beeldmateriaal met een fascinerende reeks exclusieve dansscènes. Een unieke theatrale en cinematografische ervaring die dinsdag 14 januari om 20.00 uur in Floralis te zien is.

De film bestrijkt de periode vanaf het begin van Nureyevs carrière tot aan het moment dat hij overliep naar het westen, een gebeurtenis die in de hele wereld opzien baarde. 'Nureyev' portretteert niet alleen de danser, maar geeft ook een tijdsbeeld waarin de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was, een periode waarin Rudolf Nureyev uitgroeide tot een cultureel fenomeen. Zijn virtuositeit en charismatische theaterpersoonlijkheid en zijn vlucht naar het Westen, maakte hem tot een wereldwijd bekend idool.

De documentaire, geregisseerd door de voor een BAFTA genomineerde regisseurs Jacqui en David Morris, combineert niet eerder vertoond beeldmateriaal, originele filmmuziek van de bekroonde componist Alex Baranowski met een fascinerende reeks exclusieve moderne dansscènes in een regie van Russell Maliphant, voormalig danser bij het Royal Ballet.

"Een nauwgezette, hartverscheurende tour de force" (Guardian)
"Wervelend als de danser zelf" (NRC)

Vertoningsadres: Floralis-Huis van Cultuur, Floralisplein 69 te Lisse (bushalte Hyacinthenstraat). De kassa opent om 19:30 uur.
Losse bezoekers betalen € 7,=. Leden betalen, op vertoon van hun lidmaatschapspas, € 6,=. Het reserveren van plaatsen of kaartjes is niet mogelijk. Betalen kan alleen contant, geen pin.
Het hele programma vindt u op de website van het FHL: www.filmhuis-lisse.nl. Inlichtingen via e-mailadres: info@filmhuis-lisse.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>