Afscheid van de dorpsdichter: gedichten gebundeld in bijzonder boekje | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Drie jaar was Alida van Leeuwen (r) dorpsdichter. Haar werk is nu gebundeld en te koop.
Drie jaar was Alida van Leeuwen (r) dorpsdichter. Haar werk is nu gebundeld en te koop. (Foto: A. in 't Veld)

Afscheid van de dorpsdichter: gedichten gebundeld in bijzonder boekje

  Cultuur

Het werk dat voormalig dorpsdichter Alida van Leeuwen de afgelopen drie jaar voor de gemeente Lisse schreef, is - gecombineerd met kunstwerken - in een boekje gebundeld onder de titel "Dichter bij Kunst."

Door Arie in 't Veld

Het eerste exemplaar werd dinsdagmiddag overhandigd aan wethouder Jeanet van der Laan. "Ik ben erg blij met het gegeven dat gedichten vrijelijk te interpreteren zijn en ook blij met het uiteindelijke resultaat waarin op een heel aparte manier poëzie en kunst met elkaar verweven zijn. Dichten is van alle tijden en heeft vele verschijningsvormen. Als docente Nederlands heb ik met de leerlingen vele uren besteed aan het doorgronden van poëzie," aldus Van der Laan.

Dichter Alida van Leeuwen zei het steeds een uitdaging gevonden te hebben om ook de kleine dingen in het dorp te beschrijven. "Het is belangrijk om goed om je heen te kijken en dingen te signaleren die het waard zijn om aandacht aan te besteden." De lachpsychologe laat ook merken dat er veel valt te genieten in een dorp en er dus veel dingen zijn waar je blij van wordt. "Dichten is voor mij een vorm van kunst. Een literaire kunstvorm die veel mensen, in welke vorm dan ook, keer op keer in het leven tegenkomen. Behalve de gedichten die door mij als dorpsdichter werden gemaakt bevat het boekje ook zogenoemde duogedichten die samen met collega-dichters tot stand kwamen, alsook een aantal kunstuitbeeldingen die zijn gemaakt door leden van het Kunstenaars Collectief KuCo." Van Leeuwen sprak haar teleurstelling uit over het verdwijnen van het fenomeen dorpsdichter in Lisse. Wethouder Van der Laan zei hierover: "Het is inderdaad de derde en laatste dorpsdichter, omdat in de nota Cultuur niet in een vervolg is voorzien." Vervolgens nam ze het op een speciale manier verpakte eerste exemplaar in ontvangst. Het boekje is voor 21,99 euro bij de boekhandel te bestellen, of via de mail bij info@kuco.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>