Lezing over The Pilgrim Fathers bij Volksuniversiteit | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
The Pilgrim Fathers vertelt over een groep Engelsen die in de VS een nieuw bestaan opbouwden.
The Pilgrim Fathers vertelt over een groep Engelsen die in de VS een nieuw bestaan opbouwden. (Foto: pr)

Lezing over The Pilgrim Fathers bij Volksuniversiteit

  Cultuur

Bij de Volksuniversiteit aan de Vuursteeglaan geeft Joost Kuurman vrijdag 21 februari een lezing over The Pilgrim Fathers.

De Pilgrims waren een groep Engelse geloofspuriteinen die hun land verlieten naar onder andere Leiden. Een aantal van hen voer in het begin van de 17e eeuw van Europa naar Amerika met de Mayflower om daar in vrijheid een nieuw bestaan op te bouwen. Hun invloed is nu nog groot. Ze gelden als de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van hen stammen zes presidenten af: Grant, Coolidge, Taylor, George H.W. Bush, George W. Bush en Barack Obama.

De groep had gebroken met de Engelse Staatskerk en zocht een woonplaats waar de leden hun religie vrij konden beoefenen. Rond de Pilgrim Fathers is in de VS een hele cultus ontstaan. Zo is er onder meer de Mayflower Society en worden er historische plaatsen in ere gehouden. Ook de traditie van Thanksgiving Day zou teruggaan naar een viering van de eerste oogst van de Pilgrim Fathers. In Nederland zijn eveneens gedenktekens te vinden, zoals in Leiden, waar velen van hen woonden, en in Delfshaven omdat ze daar zijn ingescheept.

De lezing begint om 20.00. Entree: 5 euro, inclusief kopje koffie of thee. In verband met de beschikbare ruimte is een limiet vastgesteld van 50 bezoekers. Wilt u verzekerd zijn van een plek? Reserveren kan via de website www.volksuniversiteit-lisse.nl. Op de avond zelf kunt u zich aanmelden bij de balie en contant betalen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>