De kwartfinalisten uit de regio (Jip met beker) en de jury in de bibliotheek van Lisse.
De kwartfinalisten uit de regio (Jip met beker) en de jury in de bibliotheek van Lisse. Foto: pr

Jip Omvlee is de beste voorlezer van de Bollenstreek

Cultuur

Maar liefst zes voorleeskampioenen streden in Lisse op 15 februari om een plaats in de provinciale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. Dit gebeurde in de bibliotheek aan de Koninginneweg.

De Bibliotheek Bollenstreek organiseerde de kwartfinale in onze regio van Read2Me! Zes leerlingen uit de brugklas van het Fioretti College uit Lisse en van het Rijnlands Lyceum uit Oegstgeest lazen voor uit hun favoriete boek. Ongeveer 62 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury, bestaande uit Lies Spruit (burgemeester van Lisse) Jan Halin (oud-basisschooldirecteur en onder meer voorzitter van Osger Oegstgeest) en Marieke Heemskerk (mediathecaris op het Sancta Maria te Haarlem), had de taak om de beste voorlezer te kiezen.
De jury vond uiteindelijk de voorleesprestaties van Jip Omvlee de beste en daarmee werd deze leerling van het Fioretti College verkozen tot voorleeskampioen die de kwartfinale van Read2Me! gewonnen heeft.

Provinciale finale
De winnaar van deze finale neemt het op 3 april tijdens de provinciale finale op tegen de winnaars van de andere kwartfinales. De winnaar van de provinciale finale gaat door naar de landelijke finale.
Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! een van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt

Uit de krant