Gluren bij de Buren gaat digitaal | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Ernie van der Voet overhandigde Ad van der Vlugt maandag een cheque ter waarde van 1500 euro voor het vernieuwen van de website.
Ernie van der Voet overhandigde Ad van der Vlugt maandag een cheque ter waarde van 1500 euro voor het vernieuwen van de website. (Foto: Ruth Eppink)

Gluren bij de Buren gaat digitaal

  Cultuur

Lisse n Namens Lokaal Fonds Lisse overhandigde Ernie van der Voet maandagochtend 15 juni een cheque van 1.500 euro aan Ad van der Vlugt, voorzitter van Gluren bij de Buren Lisse.

Door Ruth Eppink

De organisatie van dit huiskamerfestival heeft het bedrag aangevraagd voor het vernieuwen van de website. Helaas kunnen dit jaar de reguliere activiteiten van Gluren bij de Buren Lisse geen doorgang vinden. Zolang er geen vaccin beschikbaar is tegen het coronavirus wil men de gezondheid van artiesten en bezoekers niet in gevaar brengen. Anderhalve meter afstand bewaren in verband met mogelijke coronabesmettingen is ook bij kleine aantallen bezoekers nauwelijks te doen.

Terugloop
Overigens merkt ook Lokaal Fonds Lisse de invloed van corona aan de terugloop van nieuwe aanvragen uit het fonds. De voornaamste doelstelling van de stichting is het ondersteunen van lokale initiatieven om de verbinding en de kwaliteit van de samenleving in Lisse te verbeteren en de saamhorigheid te versterken. Mocht u overwegen toch een aanvraag in te dienen, bezoek dan de website: www.lokaalfondslisse.nl.

Onlinepodium
Dit jaar geen live-optredens tijdens Gluren bij de Buren in de Poelpolder en de rest van Lisse dus. Het bestuur vindt het erg jammer dat het huiskamerfestival dit jaar geen doorgang kan vinden. Huiskamers en artiesten waren er al klaar voor. Een teleurstelling voor alle deelnemers die zich al enthousiast hadden ingeschreven en voor de vele honderden bezoekers die elk jaar hun ronde langs de huiskamerpodia doen. Volgend jaar is er hopelijk een herkansing op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober 2021. Het festival krijgt wel een digitaal podium voor de aangemelde artiesten op de website van Gluren van bij Buren. Ieder van hen krijgt de mogelijkheid een eigen pagina te vullen met foto, achtergrondinformatie en indien van toepassing linkjes naar muziekfragmenten die zijn te horen via YouTube, website of Facebookpagina van de deelnemers. Meer info vind je op www.glurenbijdeburen-lisse.nl of op www.facebook.com/GlurenBijDeBurenLisse/.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>