Logo lissernieuws.nl
De Agathakerk in Lisse.
De Agathakerk in Lisse. (Foto: website Agathakerk)
Kort nieuws

Livestream orgelconcert Agathakerk

  Cultuur

Stichting Vrienden van het Adema-orgel te Lisse verzorgt op zaterdag 20 juni een live-uitzending van een orgelconcert vanuit de St. Agathakerk van Lisse.

Het monumentale Adema-orgel in deze kerk wordt dan bespeeld door twee organisten: Rien Donkersloot en Gerben Mourik. Beiden waren vorig jaar te gast om het publiek te trakteren op een prachtig concert. Op het programma staan werken van onder meer Jan Bonefaas, Louis Vierne, Charles Tournemire, Hendrik Andriessen, Cesar Franck, Simon Preston en improvisatie.

Je kunt thuis vanaf 20.30 uur middels een livestream op YouTube genieten van het concert. De camera’s staan onder andere gericht op de speeltafel zodat de verrichtingen van de organisten goed te volgen zijn. Iets wat je normaal gesproken nooit te zien krijgt tijdens een ‘echt’ concert!

Voor de goede orde: de kerk is tijdens het concert gesloten voor publiek, iedereen kan alleen online meegenieten. De link voor deze stream is te vinden op www.ademavrienden.nl of op de Facebook-pagina’s van de stichting en de beide organisten.

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan dit evenement. Onder de livestream is een betaallink te vinden om een vrijwillige donatie te doen. Ook kunt u een gift overmaken op rekeningnummer NL54 RABO 01565 349 67 t.n.v. M. Donkersloot, onder vermelding van ‘gift livestream Lisse’.

Meer berichten