Logo lissernieuws.nl
Foto:

Zwarte Tulp zoekt vrijwilligers

  Cultuur

Museum de Zwarte Tulp is een organisatie die vrijwel volledig draait op vrijwilligers. Door natuurlijk verloop is er een aantal vacatures ontstaan. Het museum zoekt daarom vrijwilligers die zich willen gaan inzetten voor de volgende taken: coördinator facilitair, facilitair assistent, hovenier, pr-marketing, technisch man voor de belichting en gastheren en -vrouwen.

Museum de Zwarte Tulp is in 1982 opgericht om de huidige en toekomstige generaties een beeld te geven van de geschiedenis van de bloembollenteelt in het algemeen en de teelt in de Duin- en Bollenstreek in het bijzonder. Sinds de verbouwing van zeven jaar geleden besteedt het museum ook steeds meer aandacht aan bollen-gerelateerde kunst.

In 2017 trok De Zwarte Tulp voor het eerst in zijn bestaan meer dan 10.000 bezoekers dankzij de tentoonstellingen over het werk van William Morris en de expositie van schilderijen van de “bollenschilder” Anton L. Koster.

Voor 2020 zal de bezoekersteller dit aantal niet halen in verband met de van overheidswege opgelegde regels om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Toch heeft het museum de ambitie om van een streekmuseum uit te groeien tot een museum met een landelijke uitstraling. De hulp van enthousiaste vrijwilligers is daarbij essentieel. Wilt u meer weten over Museum de Zwarte Tulp en de mogelijkheden om er aan de slag te gaan als vrijwilliger? Maak dan een afspraak met Mieke Sijsenaar via 0252 417900 of mail: info@museumdezwartetulp.nl.

De tentoonstelling ‘400 jaar Mayflower’ waarbij botanische kunst, oude 17e eeuwse prenten uit kruidenboeken en een kunstinstallatie over migratie is te zien is momenteel te zien in het museum.

-

Meer berichten