Logo lissernieuws.nl
Jannetje Koelewijn
foto: Frank Ruiter
Jannetje Koelewijn foto: Frank Ruiter

Jannetje Koelewijn in de bieb

  Cultuur

Bibliotheek Bollenstreek vestiging Lisse houdt woensdag 16 september van 20.00 tot 21.30 uur een avond met Jannetje Koelewijn over haar nieuwste boek ‘Fresia’s voor mevrouw Brak’.

Koelewijn is een Nederlands journalist en auteur. Sinds 1997 is zij werkzaam als redacteur bij NRC Handelsblad. Veel boeken van Koelewijn zijn gebaseerd op interviews met directbetrokkenen bij de onderwerpen waarover zij schrijft. In 2011 publiceert zij: ‘De hemel bestaat niet' over het leven van haar ouders en voorouders in Spakenburg en Amsterdam. In 2017 ontving ze de journalistieke vakprijs ‘De Tegel' voor het beste interview. Zij krijgt de prestigieuze prijs voor haar verhaal "Was ik er maar bij geweest...". Het gaat over een echtpaar dat bij de aanslag op vliegveld Zaventem beide kinderen verloor.

In haar het nieuwste boek ‘Fresia’s voor mevrouw Brak’' staan haar ouders weer centraal. Koelwijn wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn. Kaarten kosten 5 euro voor leden en 6,50 voor niet-leden en zijn te koop via www.bibliotheekbollenstreek.nl en in de Bibliotheek van Lisse. Koelewijn is aanwezig van 20.00 tot 21.30 uur. | Foto: Frank Ruiter

Meer berichten