Logo lissernieuws.nl
<p>De naam &rsquo;t Vierkant wordt voor het eerst in 1642 genoemd.</p>

De naam ’t Vierkant wordt voor het eerst in 1642 genoemd.

(Foto: pr)

Webinar bij Vereniging Oud Lisse over ‘De Cultuurhistorische Waardenkaart van Lisse’

  Cultuur

De Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse” organiseert een digitale lezing door Johanna van Doorn over de Cultuurhistorische Waardenkaart van Lisse. De lezing vindt plaats op dinsdag 18 mei 2021 vanaf 20:00 uur.

In dit webinar staat de Cultuurhistorische Waardenkaart voor de gemeente Lisse centraal. Deze kaart bundelt de belangrijkste cultuurhistorische waarden van de gemeente Lisse en omvat het erfgoed dat vanuit een historisch en esthetisch oogpunt de identiteit van de gemeente en de regio het meest versterkt. Het gaat om een keuze van elementen (objecten, gebouwen, structuren, gebieden) die speciale aandacht en specifieke regelgeving in het ruimtelijk beleid verdienen. Zo biedt de kaart een inhoudelijke onderlegger voor de gemeente voor het maken van beleidskeuzes over hoe hieraan vorm en inhoud te geven. De kaart wordt in opdracht van gemeente Lisse opgesteld door architect-onderzoeker Johanna van Doorn in samenwerking met architectuurhistoricus Lara Voerman en historicus Cathelijne van Andel. De Vereniging “Oud Lisse” steunt de totstandkoming van de kaart en levert inhoudelijke bijdragen.

Ir. Johanna van Doorn heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren van cultuurhistorisch onderzoek en was eerder betrokken bij het opstellen van de cultuurhistorische waardenkaart voor de gemeente Hillegom. Tijdens het webinar zal zij u meenemen in de aanpak, doelstelling en beoogde resultaat voor de kaart.

Aanmelden
Dit webinar is te volgen via smartphone, tablet of gewoon de computer. U dient zich wel aan te melden via: oudlisse.nl/evenement/ ; klik op ‘Webinar op 18 mei 2021’ en schrijf in. U ontvangt daarna per e-mail een link waarmee u de lezing kunt volgen.

Meer berichten