Logo lissernieuws.nl
Het Adema-orgel in de Agathakerk wordt 12 mei bespeeld door vijf organisten.
Het Adema-orgel in de Agathakerk wordt 12 mei bespeeld door vijf organisten. (Foto: pr)

Orgelmarathon vanuit de Sint-Agathakerk in Lisse

  Cultuur

Vanuit de Sint Agathakerk te Lisse vindt woensdag 12 mei een live-uitzending van een orgelconcert plaats. Het monumentale Adema-orgel in deze kerk zal dan bespeeld worden in een drie uur durende orgelmarathon door maar liefst vijf organisten.

Stichting Vox Humana organiseert regelmatig een orgelmarathon waarbij 5 toporganisten een avondvullend programma verzorgen op de mooiste orgels van ons land. Op woensdag 12 mei is er een editie gepland in de Agathakerk te Lisse. De organisten Evan Bogerd, Peter Eilander, Erik Jan Eradus, Arjen Leistra en Willeke Smits bespelen dan het prachtige Adema-orgel in deze sfeervolle kerk. De orgelmarathon is een online-evenement dat vanaf 19.00 uur live te volgen is via YouTube. De editie in Lisse wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Adema-orgel. Nu de omstandigheden ervoor zorgen dat een volle kerk met een fraai orgelconcert niet mogelijk is, wil het bestuur van de Vrienden van het Adema-orgel toch hun publiek thuis op de bank laten genieten van het fraaie orgel in ons dorp.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd dit concert digitaal mee te beleven! De camera’s staan onder andere gericht op de speeltafel zodat de verrichtingen van de organisten goed te volgen zijn. Iets wat je normaal gesproken nooit te zien krijgt tijdens een ‘echt’ concert! Voor de goede orde: de kerk is tijdens het concert gesloten voor publiek. Je kunt alleen online meegenieten. Uiteraard zijn er kosten verbonden aan dit evenement. Onder de livestream is een betaallink te vinden om een vrijwillige donatie te doen. Kijk voor meer informatie op stichtingvoxhumana.nl of ademavrienden.nl. Daar zal te zijner tijd ook de link naar YouTube te vinden zijn.

Meer berichten