Logo lissernieuws.nl
<p>De Grote Kerk in Lisse</p>

De Grote Kerk in Lisse

(Foto: pr)

Grote Kerk Lisse doet ook mee aan Open Monumentendag

  Cultuur

In het kader van Open Monumentendag zijn zaterdag 11 september diverse interessante gebouwen te bezichtigen in Lisse. Hieronder ook de Grote Kerk van de Hervormde Gemeente, een van de oudste gebouwen in het dorp, destijds gebouwd op een duin.

Een gebouw met veel historische kenmerken en een interessant inventaris. Wist u bijvoorbeeld dat de twee koperen kroonluchters, links en rechts van de kansel, stammen uit het jaar 1660 ! Eén geschonken door de toenmalige heersers in Lisse en de ander door de schippers die in Lisse hun thuisbasis hadden.

Vrijwiligers staan klaar
Er staan vrijwilligers klaar om uw vragen te beantwoorden, u te wijzen op bezienswaardige elementen in het gebouw, of om met u mee te gaan, de toren in tot aan de grote luidklok. Een klok die in 1949 geïnstalleerd is omdat de oude klok door de bezetters in de oorlog is meegenomen.

Orgelspel
Diverse organisten zullen die dag het orgel bespelen: om 11.00 uur Ries de Visser, om 12.20 uur Jos Tuinier, om 13.40 uur Henk van Voorst en om 15.00 uur Arend-Jan Quist, m.m.v Lydia de Vries, klarinet. Bovendien zal tussen 14.00 en 15.00 uur het Gelegenheidskoor enkele liederen ten gehore brengen. Kortom, diverse redenen om die dag een bezoek te brengen aan de Grote Kerk, Heereweg 250. De kerk is open tussen 10.00 en 17.00 uur.

Aan deze monumentendag is een fotowedstrijd verbonden. Maak een leuke, originele foto van bijv. de gebouwen, de bezoekers, de rondleiders e.d. Plaats de foto op de Facebookpagina “Je bent Lisser als” (JBLA) met daarbij de hashtag: #fotowedstrijdopenmonumentendaglisse. Maximaal één foto per inzender.

Meer berichten