Logo lissernieuws.nl
Mirna Ackers, fluitiste.
Mirna Ackers, fluitiste. (Foto: pr)
Feestweek

25 september is het ‘Gluren bij de Buren in de tuin-festival’

  Cultuur

In Lisse kan men zaterdagmiddag 25 september in de buitenlucht luisteren en kijken naar musici en theatermakers die staan te popelen om weer op te treden voor publiek. Op 25 plekken in Lisse klinkt muziek, van hiphop tot klassiek, van jazz tot volksliedjes. Optredens beginnen steeds om 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Het programma is dit jaar heel gevarieerd. Liefhebbers van Ierse muziek kunnen terecht bij de formatie Blue Monday. Ze spelen op het terrein van de Lissesche IJsclub, Randmeerstraat 73. Wie meer van jazz houdt kan onder andere gaan luisteren bij de groep Jazz Crash die speelt in de voortuin van Rooversbroekdijk 74. Of wat te denken van het saxofoonkwartet Saxcuse me!, ze zijn te horen in de voortuin van Bloembinderspark 37. In de achtertuin van Heereweg 203 klinken driestemmige Roma-liederen, gezongen door de leden van Dzâs. 

Liefhebbers van dwarsfluitmuziek zullen genieten van het optreden van Mirna Ackers die te horen is op het grasveld bij Poelwaai 25.

Anderhalve meter
Behalve veel soorten muziek zijn er ook enkele exposities en een theatervoorstelling van de Jeugdtheaterschool Flores. Het volledige programma is opgenomen in het boekje van de Harddraverijvereniging dat huis-aan-huis in Lisse wordt verspreid. Publiek hoeft zich niet vooraf aan te melden, maar in alle gevallen blijft het nodig om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Het aantal bezoekers dat welkom is verschilt daarom per locatie. Het festival gaat ook door bij slecht weer. De organisatie zorgt ervoor dat de formaties die optreden in elk geval droog kunnen staan. Het verdient aanbeveling om indien mogelijk lopend of per fiets te komen.

Voorzorgsmaatregelen
Het bestuur van Gluren bij de Buren Lisse is blij dat er dit jaar weer een festival mogelijk is. Natuurlijk kan dat alleen als we met elkaar genoeg voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Dat wil zeggen afstand houden, handen wassen, geen onnodige verplaatsingen, vaste looprichtingen, niet meezingen en vooral de aanwijzingen ter plaatse opvolgen. Vlak voor het festival is er op 20 september nog een persconferentie waarin misschien nieuwe regels worden afgekondigd. Het allerlaatste nieuws en informatie over alle deelnemers is te vinden op de website www.glurenbijdeburen-lisse.nl

Meer berichten