Logo lissernieuws.nl
Foto: Cobra Museum (Frida Kahlo Diego Rivera).

Lezing over Frida Kahlo bij de Volksuniversiteit

  Cultuur

De geplande thema’s van de lezingen op de Volksuniversiteit van het seizoen 2020/2021 zijn een jaartje opgeschoven vanwege de lockdown. Gelukkig kan men nu weer van start! De eerste lezing is vrijdagavond 1 oktober: In de Voetsporen van Frida Kahlo, lezing door kunsthistorica Lisette Blanc.

2020 was het 60e sterfjaar van Frida Kahlo. Zij wordt door velen beschouwd als de grootste kunstenaar van Latijns-Amerika. Zij verwierp de classificatie surrealisme, zeggende dat ze niet haar dromen schilderde, maar haar eigen realiteit. Het werk karakteriseert zich door de vrolijke kleuren; zij schuwde de controverse niet en schilderde om haar angst en eenzaamheid te overmeesteren. In 1929 trouwde ze de avant-garde kunstenaar Diego Rivera, bekend om zijn muurschilderingen.

De toegangsprijs voor de lezing is 6 euro. In verband met de coronamaatregelen is een limiet vastgesteld van 35 bezoekers; ook zal er voldoende frisse lucht zijn. Wilt u verzekerd zijn van een plek, dan kunt u via de website volksuniversiteit-lisse.nl/ reserveren. Het is ook mogelijk telefonisch te reserveren of vul aan de balie van de Volksuniversiteit een formulier in. Tussen 10.00-12.00 uur is er een medewerker aanwezig.
Dit seizoen zullen, als er nog plaats is, de ‘spontane’ bezoekers op de avond zelf ook worden ingeschreven. Vanaf seizoen 2022/2023 zal het bijwonen van de lezingen alleen nog door reservering via de website mogelijk zijn.

Meer berichten