Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Oostenrijkse speelfilm The Tobacconist bij Filmhuis Lisse

  Cultuur

Het Filmhuis Lisse presenteert de Oostenrijkse speelfilm “The Tobacconist”. Deze draait dinsdag 12 oktober om 20.00 uur in Floralis aan het Floralisplein 69 in Lisse.

Een teder, hartverscheurend verhaal over een jongeman en zijn vriendschap met Sigmund Freud voor de tijd van de Duitse annexatie in Wenen. De zeventienjarige Franz (Simon Morzé) reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij de vaste klant Sigmund Freud (Bruno Ganz).
Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd vormt er een unieke vriendschap tussen de twee. Dan ontmoet Franz de verleidelijke Anezka, een danseres uit Bohemen. Hij wordt hopeloos verliefd op haar, maar Anezka blijft maar wisselende signalen afgeven. Hij vraagt advies aan de befaamde psychoanalyticus, die toegeeft dat het vrouwelijk geslacht ook voor hem een groot mysterie is. Ondertussen blijven de politieke en sociale omstandigheden in Oostenrijk verslechteren. Wanneer de Nazi’s in Wenen aankomen worden Franz, Freud en Anezka meegesleurd in een stroom van gebeurtenissen. Ieder staat voor een grote beslissing: blijven of vluchten? Gebaseerd op het boek ‘De Weense sigarenboer’ van Robert Seethaler.

Verwacht geen episch drama of een romantische tranentrekker, maar een heel subtiel en prachtig verteld verhaal – met een sigarenwinkel als middelpunt – over een volwassen wordende jongeman die net als zovele anderen, toen en nu, smoorverliefd wordt op het verkeerde meisje, tegen de achtergrond van een turbulente historische periode waarin het kwaad overheerst. (Historiek)

De terloopse gesprekken met Freud over zijn kalverliefde voor een pragmatisch Tsjechisch cabaretmeisje hebben een aanstekelijk speels karakter, dat Ganz wel is toevertrouwd. (Het Parool)

Kaarten bestellen
Voor toegang is de Coronacheck-app nodig. De zaal opent om 15 minuten voor de voorstelling. Kaartjes zijn uitsluitend vooraf te koop en te reserveren door te mailen naar: Info@Filmhuis-Lisse.nl. Dit onder vermelding van: Naam (onder deze naam worden de kaartjes opgeslagen), aantal kaartjes, titel van de film en telefoonnummer. Deze voorlopige reservering blijft vervolgens maximaal 3 dagen geldig en eindigt 2 dagen voor de voorstelling. Kaarten kosten € 7, per persoon, exclusief € 0,50 reserveringskosten; ook wanneer men meer dan één kaartje koopt.
Meer info over kaarten reserveren, zie: https://www.filmhuis-lisse.nl/tarieven/

Meer berichten