Logo lissernieuws.nl
Met Barock bestormt Ellen ten Damme het theatrale toneel van Floralis.
Met Barock bestormt Ellen ten Damme het theatrale toneel van Floralis. (Foto: Danny Ellinger)

Ellen ten Damme goes Barock in Theater Floralis

  Cultuur

Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Zangeres Ellen ten Damme droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof, een performance in het verlengde van haar succes-shows PARIS-BERLIN en CASABLANCA.

Nederlands meest veelzijdige zangeres presenteert een tragédie lyrique die verder dan ooit terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. We mogen weer en willen nog meer en iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt. Samen met haar band nodigt Ellen ten Damme u uit om toe te treden tot haar hofhouding. Haar nieuwe show is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend.
Ellen ten Dammes Barock is maandagavond 23 mei te zien in Theater Floralis (Floralisplein 69), aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop online via www.floralislisse.nl/theater/programma. Extra verkooppunt: AntiekePrenten.nl, Heereweg 215, tel: 06-12795231.

Meer berichten