De foto’s geven het tijdsbeeld 1970-2020 mooi weer in kleur en zwart-wit. | Foto: pr
De foto’s geven het tijdsbeeld 1970-2020 mooi weer in kleur en zwart-wit. | Foto: pr Foto: pr

Tentoonstelling in de bieb: geniet van ‘150 jaar Feestweek in Beeld’

Cultuur Feestweek

Wat is er leuker dan kijken naar mooie oude foto’s die de geschiedenis laten zien van 150 jaar Feestweek in Lisse? Van de kermis tot de autopuzzelrit, van de viswedstrijd tot sprietlopen. En natuurlijk al 150 jaar de kortebaandraverij. Dit alles heeft in de loop van de tijd een archief van prachtige plaatjes opgeleverd. Hoogste tijd voor een mooie fototentoonstelling.

Op woensdag 21 september om 16.00 uur is in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A de officiële opening van de fototentoonstelling ‘150 jaar Feestweek in Beeld’. De opening wordt verricht door burgemeester Lies Spruit, samen met de voorzitter van de Harddraverijvereniging Lisse en omstreken Henk van Dongen en de directeur van de Bibliotheek Bollenstreek Hans Portengen.
Er is een mooi overzicht gemaakt van foto’s uit de rijke geschiedenis van de harddraverijvereniging. De tentoonstelling staat in het teken van het 150-jarig bestaan van de HDV dat dit jaar met meerdere evenementen invulling krijgt. De mooiste en leukste foto’s van de feestweek van de afgelopen tientallen jaren (periode 1970 – 2020) worden gepresenteerd in zowel kleur als zwart-wit. Het weerspiegelt niet alleen de ontwikkeling van de feestweek door de jaren heen, maar geeft ook een mooi beeld van de bezoekers van de feestweek. Met name de kleding van de mensen op de foto’s is een feest der herkenning! Overigens zijn de foto’s te koop (levering na de tentoonstellingsperiode).
De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot woensdag 19 oktober tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De openingstijden zijn te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant