Afbeelding
Foto: pr

Franse film Délicieux bij Filmhuis Lisse

Cultuur

Het restaurant is niet meer weg te denken uit ons bestaan. Toch is dit pas een fenomeen uit de achttiende eeuw. De Franse speelfilm Délicieux is een ode aan de Franse koks die een plek bedachten met een vast menu voor een vaste prijs, waar iedereen welkom was en goed eten niet meer het alleenrecht van de adel was.

De film wordt dinsdag 4 oktober om 20.00 uur vertoond bij Filmhuis Lisse in Floralis (Floralisplein 69). Délicieux is een innemende Franse kostuumfilm waarin we ontdekken hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. De culinaire hoogstandjes en politieke ontwikkelingen bieden een smakelijk feelgood drama. Wanneer kok Pierre Manceron (Grégory Gadebois) zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise (Isabelle Carré) arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant! Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.
De foyer opent 30 minuten voor de voorstelling. De grote mijnzaal opent 15 minuten voor aanvang van de film. Kaartjes kosten € 7,= per stuk excl. € 0,50 reserveringskosten, ongeacht het aantal kaartjes dat men koopt. De kaartjes zijn uitsluitend vooraf te koop via www.filmhuis-lisse.nl.


Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant