Tango Aliado komt naar het Koetshuis. Het Amsterdamse ensemble geeft al jaren concerten in binnen- en buitenland.
Tango Aliado komt naar het Koetshuis. Het Amsterdamse ensemble geeft al jaren concerten in binnen- en buitenland. Foto: VUIJK

Tangoconcert van Tango Aliado in het Koetshuis

Cultuur

Het ensemble Tango Aliado treedt dinsdag 18 oktober op in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. De groep was er voor het laatst in 2017 en musiceerde toen met veel succes voor een volle zaal.

Ingetogen milonga’s en virtuoze, ritmische stukken wisselen elkaar af tijdens dit energieke concert van Tango Aliado met als titel ‘El Compás’. Dit programma omvat nieuw werk van Wantenaar en Cosentino, maar ook oudere tango’s uit het begin van de twintigste eeuw.
Tango Aliado is gefascineerd door de kracht van ritme. El Compás betekent ritme, maar verwijst ook naar een dansfiguur in de Argentijnse tango. Tango Aliado geeft een eigen draai aan de tangomuziek door hun eigen, unieke arrangementen uit te voeren en wil met de veelkleurigheid van de Argentijnse tangomuziek zijn publiek ontroeren. Dit Amsterdamse kwartet geeft al jarenlang concerten in binnen- en buitenland en de optredens worden altijd met groot enthousiasme ontvangen.
De bevlogen, professionele musici van Tango Aliado zijn: Françoise van Varsseveld (viool), Mariken Zandvliet (piano), Lucas Stam (cello) en Gert Wantenaar (bandoneon).
Het concert begint om 20.15 uur. Inclusief koffie/thee vooraf en een pauzedrankje. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop uitsluitend via www.kasteelkeukenhof.nl/concerten. Voor meer informatie: cultureel@kasteelkeukenhof.nl.

Uit de krant