De cursus Tiffany (glaskunst) blijkt zo in trek dat er een extra cursus is ingepland bij de Volksuniversiteit Lisse.
De cursus Tiffany (glaskunst) blijkt zo in trek dat er een extra cursus is ingepland bij de Volksuniversiteit Lisse.

Start het nieuwe jaar met een cursus of workshop bij de Volksuniversiteit Lisse

Cultuur

Wilt u iets nieuw leren of iemand een cursus cadeau doen? Vanaf januari 2023 gaan nog diverse interessante korte cursussen en workshops van start.

In het kader van persoonlijke ontwikkeling start op woensdag 11 januari de cursus Mindfulness, u ontwikkelt meer inzicht in de manier waarop we met onszelf omgaan. Bent u altijd al geïnteresseerd geweest in hoe mensen denken? Waarom we bepaalde keuzes maken? De psychologie probeert hier antwoord op te geven. Onze cursus Psychologie start op donderdag 9 februari. In de cursus Kleuranalyse en stijl, start 7 maart, krijgt u inzicht in kleuren en stijl en hoe deze toe te passen bij het kiezen van uw kleding.

In januari staat ook de cursus Digitale bewustwording op het programma. Tijdens deze cursus wordt u zich steeds meer bewust van uw digitale leven en worden handvatten aangereikt om dit voor uzelf inzichtelijk te maken.

Wilt u uw Engels opfrissen en verbeteren? Dan is de cursus Engels, opfriscursus iets voor u! Gaat u naar Italië op vakantie en wilt u een paar woordjes Italiaans spreken dan is de korte cursus Italiaans op vakantie zeker wat voor u, die start op donderdag 26 januari. Frans op vakantie start op 25 januari.

Creatief bezig zijn is goed voor de mens daarom biedt de Volksuniversiteit veel creatieve cursussen aan, waaronder de nieuwe duurzame up-cycling cursus Van banner naar tas aan; hier maakt u in 3 lessen van een oude VL-banner een mooie boodschappentas! Maar natuurlijk kunt u in februari ook Leren Haken, of een mooi voorjaarsstuk maken tijdens de groenworkshop op 21 maart. Vanwege de vele inschrijvingen is er een extra cursus Tiffany gepland op de maandagavond 23 januari.

Ook start er op 6 maart weer de cursus Fotografie basiscursus, hier leert u nog mooiere foto’s te maken met uw camera. Tijdens de cursus 3D printen en modellen maken in Blender leert u de basisprincipes van het maken van 3D-modellen, start 19 januari.

In januari begint een nieuwe cursus Power Yoga op de woensdagavond en kunt u bij Pilates en Tai Chi lessen nog instromen. Instromen geldt natuurlijk ook bij ons koor de Early Birds.

Op diverse vrijdagavonden van 20.00 - 22.00 uur wordt een lezing gehouden. Gekozen is voor een breed en divers aanbod van thema’s.

Hele aanbod op website
Niet alle cursussen staan hier genoemd, dus ga snel naar onze website om het hele aanbod te zien: www.volksuniversiteit-lisse.nl. Of loop even binnen op de Vuursteeglaan 9, Lisse. Tijdens de openingsuren van 10.00-12.00 uur, is er altijd een van onze medewerkers aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Uit de krant

Uit de krant