Afbeelding
Foto: pr

Film over Emily Brontë bij het Filmhuis Lisse

Cultuur

Het Filmhuis Lisse (FHL) presenteert dinsdag 17 januari om 20.00 uur de Britse speelfilm ‘Emily’, over het leven van schrijfster Emily Brontë. 

Emily Brontë (middelste van drie zusters) schreef in het prachtige, mistige heuvelland in West Yorkshire Wuthering Heights. We zien haar worstelen met de beperkte vrijheid voor vrouwen in die tijd, haar eerste liefde en haar eerste en enige boek. Ze stierf na de publicatie jong aan tbc.

Emily is een modern Brits kostuumdrama, geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë. De film laat zien dat Emily (gespeeld door Emma Mackey) haar tijd ver vooruit was. Emily Brontë past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer Branwell (Fionn Whitehead) kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights. 

FHL draait de film in Floralis aan het Floralisplein 69. Kaartjes à 7 euro zijn uitsluitend vooraf te koop via www.filmhuis-lisse.nl. De foyer opent 30 minuten voor iedere voorstelling. De grote mijnzaal opent 15 minuten voor de voorstelling.

Uit de krant