Afbeelding
Foto: pr

Film over impact van aanslag Bataclan op gezinsleven van Fransman

Cultuur

Het Filmhuis Lisse presenteert dinsdag 24 januari om 20.00 uur in Floralis de Belgisch/Duits/Franse/speelfilm ‘Vous n’aurez pas ma haine’. Antoine Leiris verloor zijn geliefde vrouw Hélène bij de terroristische aanslag op de Parijse concertzaal Bataclan. In een ontroerende Facebookpost countert hij de haat van de moordenaars met zijn liefde voor zijn bijna driejarige zoon. En toch lijkt hij zijn houvast te verliezen in zijn verdriet.

13 november 2015. Antoine en zijn vrouw Hélène leiden een liefdevol leven in Parijs met hun anderhalf jarig zoontje Melvil. Als Hélène die avond naar een concert gaat, slaat het noodlot toe: samen met 88 anderen komt ze om tijdens de aanslag op de Bataclan. Antoines wereld stort in, maar hij weigert de daad te beantwoorden met haat. Zijn emotionele Facebookpost over de liefde voor zijn gezin ontroert al snel de hele wereld. Tussen alle media-aandacht en verdriet realiseert Antoine zich dat zijn zoontje hem nu meer nodig heeft dan ooit. Vous n’aurez pas ma haine is een ontroerend drama over hoop en veerkracht in tijden van verlies. Regisseur Kilian Riedhof baseerde zijn film op de autobiografische bestseller ‘Mijn haat krijgen jullie niet’ van Antoine Leiris, die met zijn verhaal laat zien dat liefde altijd overwint.

Het Filmhuis Lisse is er niet enkel voor de leden, maar voor iedereen! De foyer opent 30 minuten voor iedere voorstelling. De grote mijnzaal opent 15 minuten voor de voorstelling. Kaartjes kosten € 7,= per stuk excl. € 0,50 reserveringskosten; ongeacht het aantal kaartjes dat men koopt. De kaartjes zijn uitsluitend vooraf te koop via de website van het Filmhuis Lisse: www.filmhuis-lisse.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant