De Bollenstreek in bloei. De velden vormen de inspiratiebron voor kunstenaars, ook bij de competitie Kleurenpracht.
De Bollenstreek in bloei. De velden vormen de inspiratiebron voor kunstenaars, ook bij de competitie Kleurenpracht. Foto: pixabay

De Zwarte Tulp organiseert schildercompetitie Kleurenpracht 2023

Cultuur

De Bollenstreek is met zijn kleurenexplosie in april en mei een geliefde inspiratiebron voor kunstenaars. Schilders als Monet en Van Gogh en na hen nog vele kunstenaars in binnen- en buitenland hebben de streek in prachtige kunstwerken weergegeven.

Alweer voor de derde keer organiseert museum De Zwarte Tulp in Lisse een expositie voor amateur- en professionele kunstenaars die de kleurrijke bollenvelden af- en/of uitbeelden in schilderijen, foto’s, lithografie, etsen, textiel etc. Kortom: in picturale kunst. U bent vrij in de keuze van uw materiaal en techniek maar wat wel belangrijk is, is dat de unieke kleurenrijkdom van de bollenvelden van uw werk afspat. Aan deze expositie is een competitie verbonden met aantrekkelijke prijzen.

Doe mee aan de wedstrijd
De expositie wordt gehouden van zaterdag 29 april tot en met zaterdag 27 mei in twee in te richten expositieruimten in het centrum van Lisse. Aanmelden kan vanaf maandag 20 februari t/m de sluitingsdatum op 2 april via de website www.kleurenpracht.com.

Uiteraard is uw werk vanaf het moment van inlevering tot en met de sluiting van de tentoonstelling verzekerd. De werken worden beoordeeld door een jury bestaande uit mensen uit de kunstwereld en een door de organisatie samen te stellen publieksjury.

Professionele kunstenaars en amateurs krijgen dezelfde prijzen: eerste prijs € 750, tweede prijs € 500 en derde prijs € 250. Voor de amateurs is er nog een extra aanmoedigingsprijs.

Na sluiting van de expositie kunnen de winnaars hun werk twee weken in het museum tentoonstellen. Bovendien is er gelegenheid uw werk te verkopen. Voor meer details, toelichting en criteria waaraan het werk moet voldoen, zie www.kleurenpracht.com.

Uit de krant