Colin Dawson neemt zang en trompet voor zijn rekening.
Colin Dawson neemt zang en trompet voor zijn rekening. Foto: pr

Classic Jazz Concert Club strikt The Kanters Dawson Seuffert Swing Band

Cultuur

De Classic Jazz Concert Club heeft weer een mooi optreden geregeld in ‘t Poelhuys aan de Vivaldistraat 4. Op zaterdag 18 maart kun je er vanaf 20.00 uur genieten van The Kanters Dawson Seuffert Swing Band. 

Na de Hot Gravel Eskimo’s blijft de Classic Jazz Concert Club qua stijl nog even in de jaren net voor de Tweede Wereldoorlog. Harry Kanters is al heel lang een vaste waarde in het oude-stijl jazzlandschap. Internationaal veel gevraagd als bandpianist, reist hij over alle continenten. En soms – zoals nu – brengt hij een aantal kopstukken samen in een gelegenheidsformatie. Samen met de veteranen Colin Dawson (Verenigd Koninkrijk, trompet, zang) en Matthias Seuffert (Duitsland, klarinet, tenorsax) neemt hij aanstormend talent Matteo Paggi (Italië, trombone) onder zijn vleugels. De gelegenheidsformatie is compleet met op het podium ook nog Jeroen Koning (bas) en Fons Toonen (drums). Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via classicjazzconcertclub.nl.

Oorspronkelijke jazz
De Classic Jazz Concert Club brengt de oorspronkelijke jazz uit de periode van 1910 tot aan WO II. Van Ragtime tot Swing met de nadruk op Hot Jazz. Al 16 jaar haalt de club Europa’s beste bands en solisten naar Nederland.

Uit de krant

Uit de krant