Het ADAM Quartet.
Het ADAM Quartet. Foto: pr

ADAM Quartet geeft concert in Koetshuis

Cultuur

In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treedt dinsdag 21 maart het ADAM Quartet op dat wordt gevormd door Margot Kolodziej (viool), Hannelore de Vuyst (viool), José Nunes (altviool) en Renée Timmer (cello). 

Op het programma staan het Strijkkwartet Op. 18 no.6 van Beethoven, Strijkkwartet no.1 (‘Kreutzersonate’) van Janácek en een speciaal voor het ADAM Quartet geschreven stuk van Camiel Jansen. 

Sinds hun afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam in 2020 maakt het kwartet deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA), waar zij worden begeleid door artistiek leider Marc Danel en masterclasses ontvingen van diverse gerenommeerde musici zoals Luc-Marie Aguera en Daniel Rowland. Het jonge ensemble trad al op tijdens bekende festivals als de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam en in grote zalen zoals het Muziekgebouw aan ‘t IJ en TivoliVredenburg.
Het ADAM Quartet is te gast geweest bij televisie- en radioprogramma’s zoals Podium Witteman, NPO Radio 4 Spiegelzaal en de Muziekfabriek. In 2020 ontvingen zij het Strijkkwartet Stipendium van Het Kersjes Fonds.

Het concert (inclusief koffie/thee vooraf en pauzedrankje) begint om 20.15 uur, het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop uitsluitend via www.kasteelkeukenhof.nl/concerten, voor meer informatie: cultureel@kasteelkeukenhof.nl.

Uit de krant

Uit de krant